Search
  • Mini Tornberg

Tøjkrise!!!


Har du et klædeskab fyldt med tøj og alligevel ofte ikke en trevl at tage på?

Ved du hvorfor? Jeg har et godt bud.


Jeg elsker tøj, jeg elsker smukt tøj! Eller rettere: Jeg elsker, at det rigtige tøj kan gøre mig smuk. Det rigtige tøj kan få mig til at føle mig rigtig, ranke ryggen og møde verden med godt selvværd og oprejst pande.


Det vil mange gerne, at tøj skal kunne gøre, udover selvfølgelig at holde os varme, påklædte og beskyttede. Men det er der desværre alt for lidt tøj, der gør.


Det er min påstand, at det meste af tøjet i vores overfyldte tøjskabe bare er ... tøj. Det er sjældent rigtigt tøj, som gør smuk, og derfor syntes vi ofte, at vi ikke har en trevl at tage på.


Men allerførst må vi lige have styr på forskellen på smukt tøj og det at klæde sig smukt.


Der findes mange eksempler på ikonisk smukt tøj, som for eksempel denne Dior dragt i New Look. En ikonisk dragt, som alment anses for at være noget af det ypperste inden for smukt tøj.


Personlig er jeg enig, jeg syntes den er noget af det smukkeste. Men der er ikke mange kvinder, der kan bære sådan en dragt. Jeg gætter på, at den har et taljemål på cirka 66-67 cm – mål, som mange af os hverken kan eller vil stræbe efter konstant.


Men det er heller ikke nødvendigt for at klæde sig smukt. Det, du blot skal huske,

hvis du vil klæde dig smukt, er, at du er nødt til at tage fat i, hvad du har at arbejde med.


Man skal tage udgangspunkt i realiteterne. "Succes opnås bedst på baggrund af realiteter frem for idealer”, og når vi taler tøj, skal det forstås sådan, at vi må tage udgangspunkt i den kropstype vi er, og den form og størrelse vi har.


Der er mange smukke og meget forskellige kropstyper. Og der er meget tilgængelig viden, der kan guide dig til, hvordan du bedst klæder dig med snit, form og skæringer i forhold til netop din kropstype, så du kan fremhæve alle dine fortrin og opnå et harmonisk og smukt udtryk.


Det er rigtig gode teorier. Men virker de i praksis?


Udsnit at forskellige kropstyper

Billede taget under foredraget "ONE SIZE ONLY - yours" Frederiksborgcenteret, september 2018

Jeg er frygtelig ked af desværre at måtte skuffe dig og melde nej. Ikke hvis du som de fleste er henvist til at købe konfektion*.


For nok er teorierne om, hvad der klæder hvilke kropstyper, gode, men da konfektion/købetøj er konstrueret ud fra standardiseringer og én ofte meget idealiseret kropstype, kan det være lige meget med alle teorierne om snit, form og skæringer. Så vil tøjet stadig kun passe mannequinen.


Og det vil kun forblive de få kvinder forundt, der ligner en mannequin, at være rigtig smukke.


Det er problemet, der efterlader mange af os ... ja, uden en trevl at tage på.


Jeg kan se problemet, og jeg kan forstå og forklare en del af, hvorfor det er sådan.


Jeg ved også, hvordan jeg kan løse det for mig selv, og hvordan jeg kan hjælpe jer der kan, vil og har lyst til at sy jeres eget tøj, så det kommer til at passe netop jer og jeres krop rigtig smukt.


Et udsnit af mit klædeskab, med rigtigt tøj, der gør mig smuk.

Men jeg ved ikke, hvordan det skal løses for alle I skønne kvinder, der ikke har den mulighed.


At ønske at tøjindustrien begynder at producere konfektion til et bredere spektrum er både naivt, men også en yderst skræmmende tanke, rent bæredygtighedsmæssigt, når industriens værdier og hjul kører, som det gør i dag. At lade stå til og bare forsætte, som det gør nu, er allerede katastrofalt nok for vores 🌎 og derfor også for os, vores børn og vores børnebørn.


Derfor inviterer The Little Difference til mini-fordrag, hvor jeg har et lille oplæg og derefter inviterer jer med i snakken om, hvordan vi kunne ønske os verden blev klædt på i fremtiden.


Og hvilken bedre dag til dette end fredag den 23. november 2018. Så mød op og lad os sammen give Black Friday et bæredygtigt fokus :-)


Huset i Karen Olsdatters Stræde :-)

BFF TIL BBF - tag din Best Friend Forever med til Bæredygtig Black Friday


Et minifordrag om hvordan du kan opbygge din garderobe, så du kommer til at elske den og dig selv, samtidig med at du gør en lille forskel :-)

Fredag den 23. november

kl. 17.00-17.30 og igen  kl. 19.00-19.30

Fordraget er gratis, og det er for alle*Konfektion:

http://denstoredanske.dk/Livsstil,_sport_og_fritid/Beklædning_og_stil/Mode/konfektion


171 views
  • Instagram - The Little Difference
  • Facebook - The Little Difference
  • LinkedIn - The Little Difference

THE LITTLE DIFFERENCE

Karen Olsdatters Stræde 6, 4000 Roskilde

27 14 40 03 | mini@thelittledifference.dk